SİBEL BAY
“Sevdiklerimizin fotoğraflarını, cüzdanda taşımak; aile albümlerine yerleştirmek; çerçeveletip duvara asmak tarihe karışmış gibi görünse de dijital araçlarla yeni biçimlerde sürdürdüğümüz bir gelenek. Öyle görüyor ki gerçeği gösteren bir araçken bugün yeni gerçekler inşa eden fotoğraftan vazgeçemiyoruz.” diye konuşan Aslı Alpar, “Bu sergide fotoğraf karikatürleri var. Fotoğrafın realizmiyle karikatürün bozgunculuğu, yaşamın çeşitli anlarında bize eşlik eden görsel tanıklığa dair sorular soruyor.” dedi.
Karikatür Atölyesi'nin beşinci yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Karikatürist Emre Yılmaz, “Fotoğraf hayatımızın her bir bölümünde yer alıyor. Aslı ise bu fotoğrafları birer çizgiye dönüştürdü ve çok keyifli bir sergi ortaya çıktı.” dedi.
Çizer Aslı Alpar ise, “Bugün bu aralar Karikatür Atölyesi’nin de beşinci yılı dolmak üzere. Yani yaklaşık 5 yıldır Ankara’da kültür- sanat üzerine devam ederek ayakta kalıyor. Birçok küçük çocuğa ve birçok kişiye karikatürü sevdirdiği için Emre Bey’e ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sergiyi anlamak için belki de sergi metnini okumak anlamlı olabilir. Normalde çizimin makbulü bir şeyler okumadan anlaşılır kılınmasıdır. Ancak bu sergi bildiğimiz diğer sergi ve işlerden oldukça farklı. Yaptığım işler ardına dönüp zaman zaman üzerine konuşmayı gerekli kılmaktadır." dedi.
Yapmış olduğu eserlerin oluşum öyküsüne ilişkin konuşan Alpar, şunları kaydetti:
"Örneğin bir eserimde Ermeni bir anne kıza yer vermek istedim. Çizimin altında ise Ermenice “yas” anlamına gelen bir kelimeye yer verdim. Ermeni kültürüne göre bir vefat yaşandığında insanlar sevdikleri ile birlikte son bir fotoğraf çekimi yaparlarmış. Ben de eserimde buna yer vermek istedim.”