ARDA KEMAL ATAY
Dernek Başkanı Gökdemir, “Bizlere düşende bu tarihi unutturmamak ve deprem bölgesinde ki şehirler yeniden inşa edildiğinde yara alsa da kültürel varlıklarımızın dimdik ayakta durduğunu ve ziyaretçilerini beklediğini hatırlatıp bu yönde kamuoyu oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak Kültür sanat alanında iştigal eden gazetecileri tek çatı altında toplayarak geniş bir kültür sanat yelpazesine sahip ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak üzere 19 Haziran 2013 tarihinde kurulduk. 10. yılımıza girdiğimiz 2023 yılına geldiğimizde yüzlerce projeye imza attık” diyen Gökdemir, “Bunlardan en önemlisi olarak gördüğümüz “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” projemizle 600’ü aşkın yerel ve yaygın medyadan gazetecilerimizi ülkemizin görülmeye değer tarihi ve kültürel değerleri açısından yüksek 40 ayrı ilinde çalışmalar yürüttük” ifadelerini kullandı.
“Yaptığımız projeler beklentimizin daha da üzerinde amacına ulaştı” şeklinde konuşan Gökdemir, “Gazeteci meslektaşlarımız arasında yaşadığı bölgeden başka şehir ve bölgelerin kültürünü ve tarihini yerinde hiç görmemişler bulunuyordu. Onlar açısından ufuklarının açılması, farklı kültürleri tanımaları, ülkemizin tarihi dokularını yerinde inceleme fırsatı yakalamalarına sebep olduk. Aynı şekilde o şehre giden gazetecilerin yaptıkları haber, yazdıkları makaleler sayesinde okuyucularına ülkemizin farklı kültürlerini tanıtma ve o şehir hakkında kamuoyu oluşmasına vesile olduk. Meslektaşlarımızın kendi memleketlerinde yaptıkları haberler ve yazdıkları makaleler sonrasında gördük ki, o şehrin iç turizminde bir hareketlenme ve o şehre yapılan turistik ziyaretlerde bir artış olduğunu fark ettik” dedi.
Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları projemiz tamda buna vesile oldu. Asıl amacına ulaşmış oldu. Türkiye’de turizm hareketliliğinin deniz, kum, güneşten ibaret olmadığını hep savunuyorduk. Ülkemizin değişik bölgelerinde kültür ve tarih turizmlerinin canlanması halinde ciddi bir ekonomik geri dönüşün olacağına inanarak iç turizm hareketlenmesini sağlamak istiyorduk projemizle. Tamda öyle oldu. Meslektaşlarımızın kendi bölgelerine geri döndüklerinde yaptıkları haberler, yazdıkları makaleler, sosyal medya paylaşımları insanların orayı görme arzusunu törpüledi. Sonuçta şehirler arasında bir kültür turizmi oluşturduk.