Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yürütülen projeler sayesinde her ilçede bir "Kızılay öğretmeni" ile illerde bir "koordinatör öğretmen" atayacaklarını duyurdu.

Kızılay Haftası Kutlamaları

Yılmaz, 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan Kızılay Haftası’nın, Türk Kızılay için büyük bir bayram niteliği taşıdığını ifade etti. Kızılay’ın gerçekleştirdiği etkinliklerin, kan bağışından deprem ve afetlere hazırlık ile sağlıklı yaşam konularını kapsadığını vurguladı. Türk Kızılay’ın ana felsefesinin iyilik üzerine kurulu olduğunu belirten Yılmaz, Kızılay’ın bir gönüllülük hareketi olduğunu dile getirdi.

"Kızılay Kolu" Projesinin Ayrıntıları

Etimesgut yerleşkelerinde bu yıl çocuklar için yeniden hayata geçirilecek olan "Kızılay Haftası Sokağı", etkinliklerin ana temasını oluşturacak. 

Yılmaz, Kızılay Kolu projesi çerçevesinde MEB ile yürüttükleri pilot uygulamaların son aşamasına geldiklerini söyledi. Bu proje sayesinde her ilçeye bir Kızılay öğretmeni atanırken, illerde de koordinatör öğretmenler bulunacak. Yılmaz, kendi çocukluk anılarına da atıfta bulunarak, Kızılay Kolu’nun gençlerin bir araya gelmesine ve yardımlaşma kültürünün benimsenmesine olan katkısını vurguladı.

Deprem Çalışmaları ve Toplumsal Destek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yürütülen yardım çalışmalarının üç aşamalı bir plan dahilinde gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, bu süreçte deprem bölgelerinde hayatın normalleşmesi adına önemli adımlar atıldığını aktardı. Uzman ekiplerin, konteynerlerde yaşayan depremzedelerin ihtiyaçlarını belirlemek için sürekli olarak tarama gerçekleştirdiğini ve aşçılık kursları ile bölgedeki kadınların iş bulmasına katkı sağladıklarını ifade etti. Şu ana kadar 7 binden fazla esnafa ve 1000’den fazla çiftçiye destek sağlandığını belirten Yılmaz, iyileştirme sürecinin önemini vurguladı.

Divanu Lugati't-Türk Sergisi Sanatseverlerle Buluşacak Divanu Lugati't-Türk Sergisi Sanatseverlerle Buluşacak

Uluslararası Yardım Faaliyetleri

Filistin ve Lübnan'daki yardım çalışmalarına da değinen Yılmaz, Gazze'deki aşevinin günde 15 bin sıcak yemek üretebilecek duruma getirildiğini söyledi. Bu zorlu operasyonun, yiyecek malzemelerinin temin edilmesindeki zorlukları da beraberinde getirdiğini belirtti. Yılmaz, Lübnan’daki artan insani kriz nedeniyle iki gemi yardımıyla bölgeye destek sağladıklarını ve orada da Kızılay personelinin yardımların dağıtımında görev aldığını açıkladı.

"Kızılay’a Sahip Çıkalım"

Türk Kızılay’ın bağışçıları ile gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırma misyonunu sürdürdüğünü vurgulayan Yılmaz, Türk milletinin birlik içinde hareket edebileceğini ifade etti. Kızılay’ın sadece bir yardım kurumu değil, aynı zamanda bir iyilik hareketi olduğunu belirterek, Kızılay’a sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Çocukların birbirine kenetleneceği bir bağ oluşturan Kızılay, iyilik ve yardımlaşma kültürünü gelecek nesillere aktararak toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA