Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sektördeki insan kaynağının kalitesinin artırılması gerektiğini vurguladı. 90 binin üzerinde çalışan bulunan sektörde, bu sayının artmasının yanı sıra, nitelikli ve yüksek teknolojiye hakim personel yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Gençlerin savunma sanayiindeki rolü, Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyor.

İnsan Kaynağı İhtiyacı Büyüyor

Savunma sanayi sektöründe 90 binin üzerinde çalışan olduğunu belirten Haluk Görgün, bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ancak bu artışın yalnızca nicel değil, niteliksel bir sıçramayı da içermesi gerektiğine dikkat çekti. Görgün, "Yüksek teknoloji içeren sistemleri üreten ve bu alanda çalışmak isteyen ve bizim de ihtiyacımız olan nitelikli personellere ihtiyaç var" diyerek, savunma sanayinde çalışan sayısının 150 bin veya 200 bine çıkmasının gerekliliğini ifade etti.

Stratejik Bir Dönüşüm Planı

Haluk Görgün, Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Milli Yetkinlik Hamlesi’ projesini tanıtarak, bu projeyle sektördeki insan kaynağının gelişimine yönelik stratejik bir dönüşüm sürecine girildiğini belirtti.

Görgün, projeyle lise öğrencilerinden üniversite öğrencilerine, sektör profesyonellerinden kurum yöneticilerine kadar geniş bir hedef kitlesine ulaşılmasının amaçlandığını vurguladı. "Milli yetkinlik hamlesi, aslında bir politika değil, bir politika belgesi değil, bir kalkınma planı olarak değerlendirilebilir ve canlı bir kalkınma planı olarak ifade edilebilir" dedi.

Adana’da Korkunç Olay: Eski Eşini Alt Geçitte Öldürdü Adana’da Korkunç Olay: Eski Eşini Alt Geçitte Öldürdü

Haluk Görgün, savunma sanayi sektörünün gelişmesi için veriye dayalı ve bilimsel bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti. Özellikle stratejik platformlar kullanarak sektördeki verimsizlik gibi sorunlarla mücadele edeceklerini söyledi. "Savunma sanayinin bu tüm paydaşlarının da potansiyelini yükseltmek ve iş birliğini güçlendirmek ve sektörün gelişimini insan üzerinden yapılandırmak aslında temel yaklaşımımız" şeklinde konuştu.

Genç Nesil ve Teknolojik Başarı

Savunma sanayi sektöründe çalışanların yaş ortalamasının 34 olduğunu belirten Görgün, gençlerin Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Gençlerin sektöre olan katkısının önemli olduğunu ve Türkiye'nin savunma sanayisinde elde ettiği başarıların büyük ölçüde gençlerin emeğiyle şekilleneceğini söyledi.

Gençlere Güven ve İnanç

Haluk Görgün, savunma sanayii gibi stratejik bir sektörde gençlerin vizyonunun büyük bir öneme sahip olduğunu yineledi. Gençlerin sektörle ilgili yeni fikirler geliştirmesinin Türkiye'nin rotasını belirleyeceğini söyledi. Görgün, "Teknolojiyi makinelerin ürettiğini unutmamak gerekir; ama bunlara anlam verenin mutlaka ve mutlaka insan olduğunun her zaman hatırlanması gerektiğini söylemek istiyorum” diyerek gençlerin önemine vurgu yaptı.

Kaynak: DHA