Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban hayvanlarının yaşam alanlarını koruma altına almak için önemli bir adım atarak, toplam 1 milyon 200 bin hektar alana sahip 85 yaban hayatı geliştirme sahası ilan etti.

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Türkiye'nin sahip olduğu 12 bine yakın bitki türü, 154 memeli türü, 490 kuş türü ve 141 sürüngen türüyle doğal mirasın korunmasına yönelik pek çok projeye yer verildiği vurgulandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizde yaban hayvanlarının yaşam alanlarıyla birlikte korunması amacıyla toplam 1 milyon 200 bin hektar alana sahip 85 yaban hayatı geliştirme sahası ilan edilmiştir" ifadesi yer aldı.

Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın nesli tehlike altında olan türler için gerçekleştirdiği çeşitli projeler de dikkat çekti. 8 memeli, 8 kanatlı ve 1 nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynak türü ile 3 alabalık üretim merkezi sayesinde, bu türlerin yaban hayatı popülasyonlarına destek sağlanmaktadır.

2002-2024 yılları arasında üretim istasyonlarında 4 bin 325 memeli yaban hayvanı üretilirken, 2 bin 284 memeli yaban hayvanı doğaya tekrar salındı. Ayrıca, yaklaşık 45 milyon alabalık ve 1,4 milyon keklik ile sülün türleri doğal ortamlarına bırakıldı. Son 5 yılda, 10 bin yaban hayvanı tedavi edilip rehabilite edilerek tekrar doğaya salındı.

Bolu’da 80 Kişi Şebeke Suyundan Zehirlendi Bolu’da 80 Kişi Şebeke Suyundan Zehirlendi

Son 13 yılda, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için 7,6 milyon kilogram yem doğaya bırakıldı. Bakanlık, bu çalışmalarıyla yaban hayatını korumayı ve nesli tükenmekte olan türlerin popülasyonlarını artırmayı hedeflemektedir.

Kaynak: AA