Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününü düşüşle kapattı. Gün içinde dalgalı bir seyir izleyen endeks, kapanışta yüzde 0,48 oranında azalışla 9.700,17 puana geriledi.
Bir önceki işlem gününe kıyasla endekste 46,90 puanlık düşüş yaşandı. Günlük işlem hacmi ise 118,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.
Bankacılık hisseleri yatırımcıların ilgisini çekerken yüzde 1,25 oranında prim yaptı. Buna karşın, holding hisselerinde yüzde 0,80 oranında kayıp yaşandı.
Sektörel bazda bakıldığında, en fazla yükselen endeks yüzde 2,79 ile spor sektörü oldu. En sert değer kaybı ise yüzde 5,19 ile inşaat sektöründe görüldü.
Uluslararası piyasalarda ise yön arayışı devam ediyor. ABD ile Çin arasında gümrük vergilerinde geçici indirim kararının alınması, piyasalarda karışık tepkilere neden oldu.
ABD’de açıklanan nisan ayı enflasyon verileri piyasa beklentilerinin altında geldi. Tüketici Fiyat Endeksi aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 2,3 oranında arttı.
Uzmanlar, "ABD ve Çin'in sağladığı 90 günlük anlaşmanın kırılgan yapısı nedeniyle yatırımcıların temkinli hareket ettiğini" vurguladı. Beklentilerin altındaki enflasyon verilerine rağmen, taraflar arasındaki anlaşmanın kalıcı olmama ihtimalinin risk iştahını azalttığını dile getiren analistler, enflasyon kaynaklı baskıların sürmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.
Yarın yurt içinde önemli bir veri akışı beklenmiyor. Ancak Japonya’nın Üretici Fiyat Endeksi ile Almanya’dan gelecek Tüketici Fiyat Endeksi verileri yatırımcıların radarında olacak.
Teknik açıdan değerlendirildiğinde, BIST 100 endeksi için 9.600 ve 9.500 puan seviyeleri destek; 9.800 ve 9.900 seviyeleri ise direnç olarak öne çıkıyor.