Cody Kretsinger

Dünyaca ünlü LulzSec hacker grubunun üyelerinden biri olan ve Recursion kod adıyla bilinen Cody Kretsinger, 2011 yılında gerçekleşen Sony PlayStation saldırısının failleri arasında yer alıyor. 77 milyon kişinin kimlik bilgilerini çalan Kretsinger’e 2013 yılında dava açıldı ve sadece 1 yıl hapis cezası aldı. Diğer LulzSec üyelerinin kim oldukları ve şu an herhangi bir eylem yapıp yapmadıkları bilinmiyor.

Jonathan James

Birçok bilgisayar korsanı gibi siber suç kariyerine küçük yaşta başlayan Jonathan James, 16 yaşında NASA’yı hackleyerek 170 milyon dolar değerinde kod çaldı. 16 yaşında yakalandığı için çocuk mahkemesinde yargılandı. Defense Threat Reduction Agency (Savunma Tehditlerini Azaltma Ajansı) sistemlerine sızdı. 2007 yılında yaptığı son siber suç olan TJX sunucularını hackleme eylemi sonrasında hapis cezasına çarptırıldı. Hapse girmemek için 2008 yılında intihar etti.

Kevin Mitnick

Web dünyasındaki adıyla “akbaba” ya da “karanlık korsan” olarak bilinen, geçmişteki en azılı bilgisayar korsanlarından biri olan Kevin, 90'lı yılların başında iletişim devleri arasında yer alan Nokia ve Motorola’dan IBM’ye kadar her şeyi hacklemiştir.

Kevin 1995'de yakalanıp 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Mahkeme onu çok tehlikeli bulduğu için 8 ay bir hücrede tek başına tutmuştur. Artık uluslararası bir tehdit olarak görülmeyen Kevin elindeki gücü iyi yönde kullanarak IBM ve FBI gibi kurumlara eski hedefleri için siber güvenlik danışmanlığı vermektedir.

The Aurora Hackers

2009 yılında Google ve Yahoo gibi büyük şirketler dahil olmak üzere 34 farklı firmaya siber saldırı düzenleyen grup, bu zamana kadar deşifre edilemedi. Hacker grubunun Şangay merkezli olduğu söyleniyor. Büyük şirketlerin kaynak kodlarının peşinde olan ekip Google’ın Çin macerasının sonlanmasına sebep oldu.

Jeremy Hammond

Jeremy Hammond, dünyanın en başarılı istihbarat şirketlerinden biri olan Strafor grup firmasının e-posta sistemini hackleyerek 973 tane WikiLeaks web sitesinde yayınladı. Yaklaşık 60 bin kredi kartını hackleyerek bunlardan elde ettiği tüm parayı hayır kurumlarına bağışladı. Hacklediği e-posta hesapları arasında Usame Bin Laden’in ölümü ile ilgili detaylar da yer alıyor. Hacklediği kredi kartları yüzünden 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adrian Lamo

Adrian Lamo, Yahoo, Amerika Bankası (Bank of America), NewYork Times, Microsoft gibi büyük şirketlere yaptığı siber saldırılarla ünlüdür. Evsiz hacker olarak da bilinen ve Asperger Sendromuna sahip Adrian Lamo, kamuya açık internet sitelerini hacklemek için internet kafelerini kullanmıştır.

2004 yılında tutuklanınca 6 ay ev hapsi almış, yıllarca internet kullanması ve klavyelere dokunması yasaklanmış ve 65.000 dolar tazminat ödemiştir. WikiLeaks’e bilgi sızdıran askeri casus Bradley Manning’i ifşa eden Adrian’ın, saklandığı düşünülüyor.

Albert Gonzalez

Bilgisayar korsanı Albert Gonzalez, gizli servis tarafından tutuklanmadan önce çalınan kredi kartı bilgilerinin aktarıldığı web sitesinde yönetici olarak çalışıyordu. Tutuklanmasından sonra yetkili makamlarla işbirliği yapmaya başlayarak yaklaşık 30’dan fazla hacker arkadaşını yakalatan Gonzalez’in, gizli servisle olan işbirliğine rağmen 2005-2007 yılları arasında yaklaşık 175 milyon kredi kartı numarasını çalan hackleme operasyonunun başı olduğu düşünülüyordu. Hacklediği para miktarının 400 milyon doları aştığı düşünülen Gonzalez, 2010 yılında tekrar yakalanarak 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gary McKinnon

2002'de başlayarak 13 aylık süre boyunca başta ABD ordusu ve ABD istihbaratı olmak üzere 97 bilgisayara sızmak ile suçlanan İngiliz vatandaşı Gary, tarihteki en tehlikeli hacker olarak gösteriliyor.

Yalnızca tek bir ağda 2000 bilgisayarın kapatılmasına silah kayıtlarının ve önemli dosyaların silinmesini sağlamıştır. Yaptığı eylemler sonucunda Amerika ordusunun lojistik faaliyetlerini durdurmasına neden olmuştur. McKinnon başka bir saldırısı sırasında ABD askeri web sitesine “Güvenliğiniz çok dandik” mesajını bırakmıştır. 2002 yılında İngiltere’de tutuklanan McKinnon, Amerika’nın defalarca iade talebinde bulunmasına rağmen halen İngiltere’de hapiste.

Jacob Appelbaum

Ailevi sorunlar sebebiyle kendisini bilgisayar korsanlığına adayan Jacob Appelbaum, küçük yaşta evlatlık olarak verildi. WikiLeaks belgeleriyle ilişkilendirilen kişilerden biri olan Appelbaum, belgelerin güvenli bir şekilde ulaşması için Tor teknolojisinin kullanılmasını sağladı. Bu sayede gönderilen e-postalar başkaları tarafından denetlenemiyordu. Herhangi bir davaya müdahil olmayan Apellbaum, şu an Berlin’de yaşıyor.

Kevin Poulsen

Kevin Poulsen, bir haber sitesinde editörlük yaparken yerel radyo kanalı olan KIIS-FM yarışmasını kazanmak için telefon sistemlerini hackledi. Bu sayede arayan 102. kişi olmayı başaran Poulsen, Porsche 944 S2 kazandı. Myspace üzerinden uygunsuz içerik arayan kişileri tespit ederek ifşa eden Poulsen, FBI bilgisayarlarını hackledi. Yaptığı eylemlerden dolayı 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Poulsen serbest kaldıktan sonra Kingpin adını verdiği kitabını piyasaya sürdü.

Matthew Bevan ve Richard Pryce

16 yaşındaki Richard ve 21 yaşındaki Matthew, devlet kurumlarına karşı bir dizi saldırı düzenledi. ABD Hava Kuvvetleri ve NATO'ya saldırıp savaş simülasyonlarını kopyaladılar, NASA’yı hackleyip uzaylılarla alakalı yapılmış gizli araştırmaları inceleyip UFO’lara dair yeni kanıtlar bulmaya çalıştılar. İkili bunlara ek olarak Kuzey Kore atom enstitüsünün veri tabanına girerek bilgileri ABD Hava Kuvvetleri sistemlerini kopyaladı ve ABD ile Kuzey Kore arasında uluslararası bir gerginliğe yol açtı.

Ngo Minh Hieu

2012'nin Mart ayında global bir şirket olan Experian, Court Ventures şirketinden bir iş elde etti. Bu süre zarfında 22 yaşındaki Vietnamlı korsan Ngo Minh Hieu, Court Ventures şirketinin güvenliğini ihlal ederek milyonlarca Amerikalının kişisel bilgilerini erişime açıp bu bilgileri 1300’den fazla alıcıya satmak için kullandı. 2013 Şubatında tutuklanıncaya kadar yaklaşık 2 milyon dolar elde etmeyi başaran hacker, 14 temmuz 2015'te yakalanınca 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Robert Tappan Morris

Morris Worm virüsünü yazan Robert Tappan Morris, bilinen en eski hackerlar arasında yer alıyor. 1988 yılında yayınladığı virüs 6.000‘den fazla bilgisayara bulaştı. Virüsü yazma amacı internete bağlı bilgisayarları tespit etmek olan Morris, belli bir süre sonra bu yayılımın kontrol altına alınamayacağını ve virüsün tehlikeli bir hal aldığını fark etti. Bilgisayar sahtekarlığı ve istismarı yasası nedeniyle sadece denetimli serbestlik cezası alan Morris, kariyerine bilişim sektöründe devam etti.

Astra

Astra, 2008 yılında 58 yaşında tanınmayan bir Yunan matematikçi şimdiye kadarki en zararlı saldırılardan birini yapmaktan şüphelenilerek Atina'da tutuklanmıştı. Astra adı ile bilinen hacker, Fransa merkezli bir havacılık ve savunma şirketi olan Dassault’a saldırı düzenledi ve iddia edilen hassas silah teknoloji bilgilerini 5 yıl boyunca çaldı.

Yunan yetkililere göre Astra, Dassault’a 360 milyon dolardan fazla hasara neden olmuştur. Fakat Astra'nın yaptığı işler burada bitmemektedir. Hindistan Mısır ve Fransa'nın kullandığı askeri jetler ile ilgili bilgileri bin dolar veren herkese satmaya başlamıştır. Astra resmi olarak hiç tanınmadı ancak güvenlik analistleri Astra'nın yasadışı erişime sahip çalışanlardan biri olduğunu söylemektedir.