Ramazan ayının başlamasıyla birlikte imsak ile iftar arasında oruçlu geçirilen süre 13 saati aşacak.
Bu sürenin daha da uzamaması için mutlaka sahur yapılması önerilirken, sahur sofralarında da oruçlu geçirilen saatleri tok tutan ve kan şekerini dengeleyen besinlerin tüketilmesi oldukça önemli.
Buna göre iftara kadar tokluk hissi veren besinlerin başında yumurta geliyor.
Yumurta içeriğindeki yüksek protein sayesinde tokluk hissi sağlayan besinlerin başında yer alır.
Aynı şekilde ev yapımı yoğurt da içerdiği protein sayesinde tokluk hisse verebiliyor. Yoğurt, probiyotik olması nedeniyle de sindirim sistemini rahatlatabiliyor.
Protein içeriği yüksek besinlerden peynir ve süt tüketimi de oruçlu saatlerde tokluk hissini artırabilir.
Yüksek lif içeren, protein bakımından da zengin olan mercimek, nohut ve fasulye de tokluk süresini uzatan kuru baklagiller olarak öne çıkıyor.
Bulgur, yulaf ezmesi ve kepekli ekmek gibi kepekli tahıllar da hem sindirimi yavaşlatan hem de tokluk süresini uzatan besinler arasında yer alıyor.
Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler de yağ ve lif açısından zengin olduklarından dolayı tokluk hissini uzatan besinlerden.
Lif açısından zengin sebzeler; barbunya, brokoli, enginar, brüksel lahanası ve bezelye de tokluk hissini artıran gıdalar arasında bulunuyor.
Ayrıca yeşilliklerle hazırlanmış salata, chia, keten ve kino tohumu gibi yağlı tahıllar, balık ve somon gibi deniz ürünleri, vücutta doygunluk hissi vererek uzun süre kişiyi tok tutan yiyecekler arasında yer alıyor.