Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) FPV dron teknolojileri alanında gençlerin teknik bilgi ve pilotaj becerilerini geliştirmeyi hedefleyen T3 FPV Akademi'nin ücretsiz eğitim programı için başvuruları açtı. İstanbul'da temmuz ile eylül ayları arasında gerçekleştirilecek programda katılımcılar teorik eğitim, simülasyon, montaj, entegrasyon ve fiziki uçuş uygulamalarıyla kapsamlı bir eğitim alacak. Başvurular ise 15 Temmuz'a kadar devam edecek.
T3 FPV Akademi İlk Eğitim Dönemi İçin Başvuruları Açtı
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) havacılık ve ileri teknoloji alanında nitelikli insan kaynağını artırmaya yönelik çalışmalarına T3 FPV Akademi ile yeni bir adım daha attı. FPV dron teknolojilerine ilgi duyan gençleri uygulamalı eğitim modeliyle buluşturmayı amaçlayan Akademi İstanbul'da düzenlenecek ilk FPV Dron Eğitim Programı için başvuruları almaya başladı.
Akademiyle birlikte FPV dron teknolojileri alanında teknik bilgiye sahip, uygulama becerileri gelişmiş ve üretim süreçlerine hâkim gençlerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda FPV dron kültürünün Türkiye genelinde yaygınlaştırılması da programın temel amaçları arasında yer alıyor.
Eğitimlerde Teoriden Gerçek Uçuşa Kadar Kapsamlı İçerik Sunulacak
Program yalnızca sınıf ortamındaki teorik derslerle sınırlı kalmayacak. Katılımcılar, simülasyon çalışmaları, montaj ve entegrasyon uygulamalarının ardından fiziki uçuş eğitimleriyle gerçek uçuş deneyimi kazanma fırsatı elde edecek. Eğitim süresince gençler FPV dron sistemlerinin temel çalışma prensiplerini öğrenirken dronun bileşenlerini yakından tanıyacak. Kurulum mantığını kavrayacak katılımcılar, simülasyon ortamında pilotaj becerilerini geliştirdikten sonra fiziki uçuş uygulamalarına geçerek öğrendiklerini sahada deneyimleme imkânı bulacak.
Teknik Bilgi ve Uygulamalı Deneyim Bir Arada
Program kapsamında katılımcılara FPV dron sistemlerine giriş, temel dron bileşenleri, uçuş kontrol sistemleri, görüntü aktarım sistemleri, batarya ve güç sistemleri, montaj ve entegrasyon süreçleri, simülasyon destekli pilotaj eğitimi ile fiziki uçuş uygulamaları gibi birçok başlıkta eğitim verilecek. Bu eğitim modeliyle gençlerin yalnızca bir FPV dronu kullanmayı öğrenmeleri değil aynı zamanda sistemin teknik altyapısını anlamaları ve uygulamalı üretim kültürüyle tanışmaları amaçlanıyor.
Milli Teknoloji Hamlesi'ne Katkı Sağlayacak İnsan Kaynağı Hedefleniyor
Teknik bilgi ile uygulama becerisini aynı çatı altında buluşturan program, gençlerin teknolojiye yalnızca kullanıcı gözüyle değil; geliştiren, üreten ve uygulayan bireyler olarak yaklaşmalarını destekliyor.
Havacılık, elektronik, yazılım, robotik ve otonom sistemler gibi farklı teknoloji alanlarıyla doğrudan temas kurulmasını sağlayacak eğitim programının, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının gelişimine katkı sunması hedefleniyor. İlk etapta İstanbul'da uygulanacak FPV Dron Eğitim Programı'nın, ilerleyen süreçte Türkiye'nin farklı şehirlerinde de kademeli olarak hayata geçirilmesi planlanıyor.
Başvurular 15 Temmuz'da Bitecek
T3 FPV Dron Eğitim Programı'nın İstanbul etabı temmuz ve eylül ayları arasında hafta sonları yüz yüze gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olduğu programı başarıyla tamamlayan katılımcılara FPV Dron Pilotu Sertifikası verilecek.
FPV dron teknolojileriyle tanışmak, teknik bilgisini geliştirmek ve pilotaj becerilerini ileri seviyeye taşımak isteyen gençler için başvuru süreci 15 Temmuz'da sona erecek. Eğitim programı, teknolojiye ilgi duyan gençlere teoriyi uygulamayla buluşturan kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor.