VakıfBank, 2025 yılının ilk çeyreğinde 20 milyar lira net kâr elde ettiğini açıkladı. Banka, bu dönemde aktif büyüklüğünü yüzde 38 oranında artırarak 4,2 trilyon liraya çıkardı.

VakıfBank tarafından kamuoyuyla paylaşılan 31 Mart 2025 tarihli finansal verilere göre, banka yılın ilk üç ayında güçlü bir performans sergiledi. Nakdi ve gayri nakdi kredi hacmini geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 40 artırarak 3 trilyon liraya yaklaştıran banka, toplam mevduatını da yüzde 31 büyümeyle 2,6 trilyon liranın üzerine taşıdı.

Bankanın mali sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Reel sektörün en güçlü finansal destekçilerinden biri olma konumumuzu sürdürüyoruz" dedi. Küresel ölçekte yaşanan belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisinin enflasyonla mücadelede kararlılıkla yol aldığını vurgulayan Üstünsalih, ekonomik dengeleme sürecinin de başarıyla devam ettiğini belirtti.

Borsa İstanbul Günü Yüzde 2,25 Yükselişle Kapattı Borsa İstanbul Günü Yüzde 2,25 Yükselişle Kapattı

Türkiye’nin ikinci en büyük bankası olarak, kaynaklarını üretim, ihracat, yatırım ve istihdama yönlendirmeye devam ettiklerini dile getiren Üstünsalih, "Nakdi kredi portföyümüz yüzde 39 artış göstererek 2 trilyon 241 milyar liraya ulaştı. Seçici kredi yaklaşımımızla ekonomik büyümeye güçlü katkı sağlamayı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası fonlama tarafında da önemli bir gelişmeye imza atan VakıfBank, yıl içinde gerçekleştirdiği 700 milyon dolarlık DPR seküritizasyon işlemiyle dikkat çekti. Üstünsalih, bu işlemle ilgili olarak şunları aktardı:

“İlk 4 yılı anapara ödemesiz, toplam 10 yıl vadeli bu fonlama, kurumsal yatırımcılara yönelik bugüne kadarki en büyük ve en uzun vadeli DPR işlemi oldu. Bu adım, VakıfBank’ın küresel piyasalardaki güvenilirliğini bir kez daha ortaya koydu. Stratejimiz doğrultusunda, uygun maliyetli ve uzun vadeli finansman kaynakları sağlayarak ülkemize döviz kazandırmaya devam edeceğiz.”

Sürdürülebilirlik alanında da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Üstünsalih, 2024 yılında başlatılan organizasyonel yapılanmayla çevre dostu projelere hız verdiklerini söyledi. “Recycle Kredi Kartı” gibi yenilikçi uygulamalarla çevre bilincini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Üstünsalih, dijital slip özelliğiyle kağıt tüketimini azaltarak dijitalleşmeyi ön plana çıkardıklarını da sözlerine ekledi.

Karbon Saydamlık Projesi 2024 değerlendirmelerinde çevresel performanslarının uluslararası standartlarda takdir edildiğini aktaran Üstünsalih, “İklim Değişikliği programındaki ‘A’ notumuzu korurken, Su Güvenliği kategorisinde bir üst seviyeye çıkarak yine ‘A’ notu elde ettik. Böylece her iki alanda da Global A Listesi’nde yer alma başarısı gösterdik” dedi. Sürdürülebilirlik odaklı bakış açılarıyla, hem çevreye hem de topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA